Висши демократи отново натискат Джо Байдън да се откаже от президентските избори,

...
Висши демократи отново натискат Джо Байдън да се откаже от президентските избори,
Коментари Харесай

Пелоси натиска болния от COVID-19 Байдън да се откаже - не можел да победи Тръмп

Висши демократи още веднъж натискат Джо Байдън да се откаже от президентските избори, откакто американският водач се разболя от COVID-19 и краткотрайно анулира обществените си появи.

81-годишният президент има леки признаци и се е изолирал в дома си в Делауеър, до момента в който “изпълнява изцяло всичките си отговорности ”. Говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер сподели още, че американският водач е имунизиран и даже има бустерна доза. Преди това два пъти е давал позитивен тест за Коронавирус.

По-рано президентът посети свои последователи в Лас Вегас и трябваше да приказва на събитие, само че беше заставен да отмени речта си заради заболяването. Това бележи неочакван и уморителен завършек на пътуването, част от предизборната му акция. Посещението му във Вегас трябваше да рестартира с цялостна мощ акцията му след опита за ликвидиране на някогашния президент и негов главен противник - републиканеца Доналд Тръмп. Вместо това то стана мотив за следващите подозрения дали Байдън въобще е кадърен за президент.

Двамата най-висши демократи в Конгреса на Съединени американски щати - водачът на болшинството в Сената Чък Шумър и водачът на малцинството в Камарата на представителите Хаким Джефрис, са се срещнали с него поотделно, с цел да изразят угриженост по отношение на битката му за Белия дом.

Междувременно стана ясно, че някогашната председателка на Камарата на представителите Нанси Пелоси персонално е разискала с сегашния водач тревожни резултати от социологически изследвания, съгласно които Байдън няма да победи Тръмп на 5 ноември. Нещо повече - Пелоси е настояла, че Байдън може да унищожи шансовете на демократите да завоюват болшинство в Камарата, в случай че остане в конкуренцията, съгласно източници на Си Ен Ен.

Това е следващият сигнал за протест в редиците на Демократическата партия против кандидатурата на Джо Байдънслед пагубното му показване на дебата срещу Доналд Тръмп. Ново изследване на Асошиейтед прес демонстрира, че близо две трети от демократите показват, че избират Байдън да се отдръпна от президентската конкуренция и да разреши на партията си да номинира друго лице. Предполага се, че индивидът, който може да го замести, е вицепрезидентката му Камала Харис.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР